Yhteishyvä
Putkiremppa

Alakaappipulma

8.12.2017

Olen purkanut lähes kaikki keittiön kaapit. Alakaapit ovatkin haasteelliset. Niiden seinien läpi menee vesiputkia, onpa yhden kaapin sivuseinässä pistorasiakin. Hyvä ajatukseni saada kaapit purettua ennen putkiremppaa ei taida toteutua. Samoja runkoja en nimittäin enää rempan jälkeen halua katsella, nämä ovat juuri sellaista valkopintaista puristemateriaalia, joka on reilun vuosikymmenen käytön jälkeen täysin kulahtanutta. Pinta on paikoitellen rikki ja sisusmateriaali pursuaa halkeamista. Tahrojakaan ei saa pois.

Ei mikään kaunis näky.

 

Kuten edellisessä kirjoituksessa sanoin, en halua enää kiintokaappeja. Haluan päästä siivoamaan kaappien alta ja takaa – ajatus, joka vain vahvistuu sitä mukaa kuin näen piilossa olleen pölymönjän määrää. Se on lymyillyt kaappien takana ja alla. Kuvotus hiipii kurkkuun pelkästä ajatuksestakin.

Se, joka keittiön on viimeksi remontoinut, ei ole vaivautunut laittamaan parkettia kaappien alle. Siellä on pelkkä raakabetonilattia sekä epämääräisiä levyjä nostamassa lattian pintaa parketin tasalle. Juttelin ystäväni kanssa asiasta ja hän kertoi, kuinka remonttimies oli pitänyt heitä hulluina, kun he halusivat parketin jatkuvan keittiön kaappien alle. Siellähän sitä ei kukaan näe. Tällaisessa tilanteessa, kun keittiötä halutaan uusia, on yhtenäinen lattia kuitenkin kullan arvoinen.

Kaunotar!

 

Koska haluan edelleen ehdottomasti ihanan rosterisen tiskipöydän, ja onneksi sen asentaminen kuulemma onnistuu, aion laittaa sen pukkijaloille tai ehkäpä jopa kiinnittää jalat, joissa on pyörät alla. Putkiremppamiehet kuulemma voivat hyvin purkaa keittiöni, mutta ongelma on se, että minun täytyy nyt sitten asentaa lattiaa tiskipöydän alle vasta rempan jälkeen: kun tiskipöytä on paikoillaan ja siihen on liitetty hanat ja vedet. Samoin käy taustaseinän kanssa, sillä siihenkin laitan päällysmateriaalin itse.

Homma menee hankalaksi luikerteluksi, mutta eipä ole ensimmäinen kerta. Vanhan talon kunnostaja ei pienistä työasento-ongelmista hätkähdä, on niitä pahempiakin nähty. Kerrostaloremppa on 1800-luvun taloon verrattuna kuitenkin kevyttä huvittelua.

Aiheeseen liittyvät

6 kommenttia

 • Vastaa Katja/Päivänpesän elämää 8.12.2017 klo 19:17

  Tsemppiä remppaan, sinun luovuudella onnistuu varmasti. Rosteriallas on kätevä.

  • Vastaa Saila Routio 8.12.2017 klo 19:55

   Rosteri on niin ihana, kun siinä jatkuu taso altaisiin saumattomasti ja ne saa puhtaiksi. Kiitos, toivottavasti kaikki onnistuu!

 • Vastaa Minna 9.12.2017 klo 8:41

  Harmillista tuo lattian uupuminen mutta parkettia onneksi löytyy samanlaista toisin kuin jos lattia olisi vaikkapa jotakin sävytettyä laminaattia. Voimia!

  • Vastaa Saila Routio 9.12.2017 klo 12:07

   Sanopa muuta! Ja vielä kun olen muutenkin hiomassa lattioista vanhaa kellastunutta lakkaa ja vahaamassa ne, niin sävyerotkin tasoittuu.

 • Vastaa Samettihortensia 10.12.2017 klo 15:05

  Ihailen sinua kun jaksat olla niin tinkimätön ja tyylillesi uskollinen. Itse kun menen aina siitä missä aita on matalin. Rosteritaso ja ilmassa seisovat jalat kuulostaa hienolta. Keittiön lattiana laatat olisi hienoin. Tuleeko teille siis kokonaan uudet keittiöt taloyhtiöön? Ylös avohyllytkö? Jännittävä projekti tämä.

  • Vastaa Saila Routio 15.12.2017 klo 13:10

   Keittiössä on jo parketti (paitsi kaappien alla), ja kun se jatkuu yhtenäisenä ilman kynnyksiä olkkarin kautta eteiseen, en halua alkaa vaihtaa materiaalia. Keittiöitä ei uusita taloyhtiön puolesta, mutta koska kylppärin ja keittiön välinen seinä puretaan putkirempassa, niin ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja hankkiutua eroon kaapeista, joista en ole ikinä pitänyt.
   Minäkin mietin, että simppeleillä jaloilla, joissa on vaikka rullat alla, oleva rosteri-tiskipöytä olisi tosi kiva!
   Toivottavasti suunnitelmani onnistuvat, isännöitsijä/taloyhtiön hallitus ovat äärimmäisen hitaita vastaamaan ja kuitenkin heidän hyväksyntänsä tarvitaan. Lähetin tiedot siitä, mitä muutoksia aion tehdä, jo lokakuussa eikä hyväksyntää vieläkään ole tullut. Putkiremppa kuitenkin alkaa jo kahden viikon päästä.
   Minulla on jo jokunen hylly/kaappijuttu valmiina, ja jääkaapin viereen tuleva hyllykkö entisen ison umpikaapin tilalle. Sitä purkaessani takaa löytyi muuten ilmassa roikkuva pistorasia, jossa on virta. Huh huh.

  Jätä vastaus