Yhteishyvä
Putkiremppa

Kiitos ja uuden alku

29.12.2017

Uusi vuosi ja uudet keittiö sekä kylpyhuone. Putkiremppa alkaa tiistaina. Olen kierrellyt pitkin rautakauppoja, sillä teen omaa remppaa samalla. Keittiön kaikki kaapit, joita sain itse puretuksi, on purettu ja heitetty roskalavalle.

Oma osuuteni alkaa kunnolla vasta putkirempan jälkeen, sitten hion parketin ja vahaan sen sekä laitan keittiöön kaappeja ja hyllyjä. Koska kylpyhuoneen kaikki seinät puretaan ja rakennetaan uudestaan, tulee sen vastaisiin seiniin uusi pinta ja putkirempan jäljiltä se on valkoinen. Niitä sitten maalaan ja tapetoin. Kun kaupoissa kiertelee katsomassa ihania tapetti-, maali- ja laattavaihtoehtoja, tekee mieli laittaa kodin kaikki pinnat uusiksi. Laattojakin on niin paljon pakkosaada-malleja, että varmaan katotkin pitäisi laatoittaa, jotta saisi ne kaikki.

Tänään – neljä päivää ennen putkirempan alkua – tuli isännöitsijältä tieto, että muutokseni hyväksytään, eli saan laittaa kylpyhuoneeseen oman kaapin, oman valaisimen ja oman vanhan Arabian klassikkolavuaarin, joka on kannakkeilla kiinni seinässä. Ei yhtään liian aikaisin, sillä tein muutostyöhakemuksen 23. lokakuuta… Onneksi tieto tuli sentään nyt. Muuten elämä uuden kylpyhuoneen kanssa olisi alkanut purkutöillä. Nyt pääsen miettimään peilin ja hyllyn paikkaa sekä etsimään ihanaa suihkuverhoa, sillä suihkukaapinkin jätin ottamatta. Niissä ahdistuu ja kyynärpäät tulevat mustelmille.

Kylpyhuone muistuttaa jotakin vuokra-asunnon kylppäriä!

 

Kylpyhuone, josta on purettu lähs kaikki oma ja persoonallinen, näyttää jonkun toisen asunnolta. Se on outoa. Mutta on mukavaa, että tämä yli pari vuotta suunniteltu remppa viimein alkaa, pian se on ohi ja pääsen lempihommiin eli niiden persoonallisten asioiden ja pintojen lisäämiseen. Sitten asunnon kaikista kohdista tulee mieleiset – nämä kylpyhuoneen kaakelit eivät koskaan ole oikein iskeneet, samoin kuin ne keittiön kaapit. Ehkä 90-luku on uudelleen muotia, mutta en kaiketi ole niin muodikas.

Tilanne tänään.

 

Tähän tämä tarina loppuu, valitettavasti. Yhteishyvän sivustot uudistuvat ja samalla tämä blogi hiljenee. Kiitos kuluneista reilusta kahdesta vuodesta ja hyvää uutta vuotta, uusia kujeita ja remppoja kaikille lukijoille!

Aiheeseen liittyvät

12 kommenttia

 • Vastaa Samettihortensia 29.12.2017 klo 15:09

  APUA. Loppuuko tämä! Oli niin kiva seurata näitä remonttihommeleita mitään-ymmärtämättömin-silmin. Suuri kiitos kirjoittajalle! Hyvä termi tuo ”persoonallistaminen”. Ihanaa päästä eroon noista kasari-ysäri-kaakeleista varmasti on. Onnea remppaan, toivottavasti näemme lopputuloksen vielä!

  • Vastaa Saila Routio 29.12.2017 klo 15:22

   Kiitos! Kyllä, valitettavasti Yhteishyvän blogit ainakin tässä muodossa kuulemma loppuvat. Toivottavasti aikanaan tulee jotakin yhtä kivaa tilalle.
   Kaikilla on varmaan tarve persoonallistaa elinympäristöään sen näköiseksi, että siinä viihtyy. Termi ”oman näköinen” on vähän ärsyttävä, mutta sitä silläkin tarkoitetaan. En tosin ajatellut tehdä asunnosta peilikuvaani 😀
   Raportoin aikanaan rempan valmistumisesta omassa Saaripalsta-blogissani, mutta varoituksen sana: menee kuukausia, että on jotakin esiteltävää, sillä olen slow-remontoija!

 • Vastaa Katja/Päivänpesän elämää 29.12.2017 klo 16:11

  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tosin olen sitä mieltä että liiaksi ei kannata suunnitella tai ainakin pitää olla valmis joustamaan jos remontin edetessä saakin paremman idean. Pitkiä hermoja remontin kanssa, onneksi pääset sitä pakoon saaripalstalle.
  Näitä juttuja oli mukava seurata!

  • Vastaa Saila Routio 29.12.2017 klo 17:25

   Kiitos sinulle lukemisesta ja kommentoinnista!
   Ilman muuta täytyy katsoa putkirempan valmistuttua, että miltä näyttää, missä ovat pistorasiat, mitä materiaaleja kannattaa laittaa ja miten. Se on osa hauskuutta, ettei kaikkea voi tietää etukäteen. Eiköhän siitä tule ihan hyvä, ainakin mieluisampi kuin entinen, se on pääasia.

 • Vastaa Leenajaipanat 29.12.2017 klo 19:28

  Voi elämä ja elämys!
  No totta tosiaan näyttää erilaiselta kuin aiemmin.
  Tiedän lopputuloksen olevan ihana, kinnoot saanut omat käpälät peliin mukaan.

  Harmu, että blogi loppuu. Tosi tyhmää
  Täällä on ollut monipuolisia juttuja todellisesta elämästä ja vinkkejä.
  Hö.

  Hyvää uutta vuotta!
  Rempallista ja rempatonta ❤

  • Vastaa Saila Routio 29.12.2017 klo 20:11

   Kiitos Leena, samaa sinne, ehkä vähän vähemmän remppoja toivottelen sinulle kumminkin 😉 Eikä kremppojakaan!

 • Vastaa Ana 29.12.2017 klo 21:05

  Kiitos ny. Saaripalstalla tavataan sitten kun ei täällä!

  • Vastaa Saila Routio 29.12.2017 klo 23:20

   Kiitos, näin teemme!

 • Vastaa Between 30.12.2017 klo 9:59

  Harmi, että tämä blogi loppuu. Tätä on ollut mukava seurata.
  Rempan keskellä eläminen vaatii hiukan sinnikkyyttä, mutta parempaa lopputulosta ajatellen sen kyllä kestää. Tsemppiä!

  • Vastaa Saila Routio 30.12.2017 klo 12:30

   Tämän blogin jatkumiseen en valitettavasti voi itse vaikuttaa.
   Onneksi en sentään putkirempan keskellä tule asumaan, mutta on tämäkin haasteellista ollut, kun keittiössä ei ole kaappeja, esimerkiksi. Kyllä sen kestää, elän keskeneräisyydessä oikeastaan koko ajan 😀
   Kiitos!

 • Vastaa Maria 30.12.2017 klo 12:05

  Höh, täälläkin oli kiva käydä lukemassa juttujasi, mutta Saaripalstalla tavataan kuten ennenkin! Hieno juttu tuo remppa ja hienoa saat saat säilyttää siitä huolimatta kylppärisi persoonalliset elementit!

  • Vastaa Saila Routio 30.12.2017 klo 12:31

   Höh, mutta onneksi on se sama vanha kymmenvuotias blogi.
   Olen tosi iloinen, että saan laittaa kylppäriin omat valinnat kalusteiden suhteen! Keittiöstä myös, mutta sen kanssa ei ollutkaan epäselvyyksiä, taloyhtiö ei kaiketi omista keittiön kalusteita kuten kylppärin.

  Jätä vastaus