Yhteishyvä
Varusteista ja välineistä

Mattojenhakureissu eli riippumaton ylistys

11.8.2017

Kuten lupasin, kävin tänään hakemassa viimeiset pestyt ja kuivuneet matot venevajalta ja samalla ripustin riippumaton. Ensin piti pestä kottikärryt, sillä viimeksi olin sekoittanut niissä betonia. Taitaa olla aina niin, että yksi homma aiheuttaa monta muuta tehtävää.

Eipä ole mukavampaa paikkaa riippumatossa lojumiseen kuin venevaja, aaltojen loisketta kuunnellen. Pääskyset olivat lentäneet pesistään, niistä tulee pesintäaikana vajalle lisää tunnelmaa ja äänimaailmaa.

Venevajan kyljessä oleva varastovaja on kuin tehty kesäiseen laiskotteluun.

 

Venevajan paalutuksen ja uuden lattian rakentamisen myötä lattiataso tuli aiempaa korkeammalle. Kattoparrujen kohdalla saa kumartua, mutta samalla voi ihailla ikkunoista avautuvia maisemia.

Näkymävaihtoehto 1.

 

Riippumattoon voi asettua kummin päin haluaa, kuten riippumattoihin yleensäkin. Se on osa niiden nerokkuutta. Oma mielivaihtoehtoni taitaa olla tämä, näkymä ulapalle. Ikkunat voisi muuten joskus pestä… jonakin vuonna!

Näkymävaihtoehto 2.

 

Kakkosvaihtoehto on suojaisa kaislikkonäkymä ja vehreä rantalepikko. Pään viereisestä ikkunasta käsin voi myös vakoilla yhteysaluksen saapumista laituriin vähän matkan päässä. Kumminkin päin voi lukea kirjaa, sillä vieressä on ikkuna, joka antaa valoa.

Venevajan ihanimpia puolia ovat myös veden heijastukset – kunpa kuvaan saisi väreilevän valon.

 

Kunnollinen kiinnitys on olennaista kunnollisen rentoutumisen takaamiseksi. Jämerät koukut kiinni paksuihin hirsiin, niihin tukevat haat ja maton päihin sakkelit. Ja sitten keinumaan meren ääniä kuunnellen!

 

Aiheeseen liittyvät

8 kommenttia

 • Vastaa Between 11.8.2017 klo 21:15

  Oi, millainen paikka! Saatan kuulla laineiden liplatuksen ja aistia auringon lämmittämän laudan tuoksun . Hieno päivälepopaikka, jossa voi torjua hyvän kirjan kanssa. Paljonko maksaa viikonlopun riippumattoloma? Tuon vaikka omat eväät.

  • Vastaa Saila Routio 11.8.2017 klo 21:53

   😀 Taitaa olla hieman itikkainen paikka yöpymiseen kyllä. Alussa haaveilin, että tuolla voisi nukkuakin. Enpä ole kokeillut! Pääset veloituksetta testaamaan 😉

 • Vastaa Katja/Päivänpesän elämää 11.8.2017 klo 22:02

  Mä varaan myös yhden viikonlopun! Jos saisi kaupanpäälle kattoon koukun johon voi ripustaa hyttysverkon. Mulla ei varmaan tulis kirjan lukemisesta mitään, veden äänet ja riippumaton hiljainen liike keinuttaisivat nopeasti uneen keskellä päivääkin.

  • Vastaa Saila Routio 11.8.2017 klo 22:42

   Ohhoh, tunkua 😀 Täytynee alkaa virittää lisää riippumattokoukkuja ja se hyttysverkkokoukku 😀

 • Vastaa Kivipellon Saila 12.8.2017 klo 6:15

  Oi oi, tuolla olisi ihanaa köllötellä sateen ropistessa kattoon, haaveilla sinisiä ajatuksia ja viipyillä unten rajamailla…

  • Vastaa Saila Routio 13.8.2017 klo 11:43

   On mukava paikka, todella 🙂

 • Vastaa Pioni 12.8.2017 klo 18:33

  Loistava paikka riippumatolle, sadekaan ei haittaa!

  • Vastaa Saila Routio 13.8.2017 klo 11:43

   Niin on, sateella on tunnelmallista!

  Jätä vastaus