Yhteishyvä
Sisustusta

Pieni tapetointiprojekti

8.7.2016

Keittiön päätyseinä on jo pitkään ollut työlistalla. Keittiön muissakin seinissä on kulumaa, ja se oikeastaan kuuluukin vanhaan taloon. Vastustan vimmatusti ajatusta, että vanhasta pitäisi tehdä kovin suorakulmainen ja siisti. Sittenhän se näyttäisi uudistalolta, ja mitä järkeä silloin olisi ostaa vanhaa ja korjata sitä suurella vaivalla?

Mutta seinään. Keittiön olohuoneeseen johtavan oviaukon ympärillä olevat listat eivät riittäneet peittämään karmin ja seinäpahvin väliin jäänyttä koloa, joten listojen ympärille oli vedetty reteästi maalarinteipit. Teipit olivat kellastuneet ja kulahtaneet. Aikani leikittelin ajatuksella, että niiden tilalle laittaisi boordinauhaa, mutta kun minulla sattui vintillä lojumaan vajaat pari rullaa keittiön tunnelmaan täydellisesti sopivaa tapettia…

Siitä se sitten taas lähti.

Ennen-kuva. Olen tosin jo ottanut seinällä olevat esineet, kuten ylisuuren leipälapion, alas.

Ennen-kuva. Olen tosin jo ottanut seinällä olevia esineitä, kuten tilaan nähden ylisuuren leipälapion, alas.

Alkuperäinen tapetti löytyi pienen puulistanpätkän alta. Tapetin päälle on jonakin vuonna sudittu roosanbeige maalikerros.

Alkuperäinen 40–50-luvun tapetti löytyi pienen puukappaleen alta. Tapetin päälle on jonakin vuonna sudittu roosanbeige maalikerros.

Karmilistojen poiston jälkeen paljastuivat leveät välit, jotka on täytetty mineraalivillalla. Jätin sen paikoilleen, sillä tässä kohdassa sillä ei ole kastumisvaaraa.

Karmilistojen poiston jälkeen paljastuivat leveät välit, jotka on täytetty mineraalivillalla. Jätin sen paikoilleen, sillä tässä kohdassa sillä ei ole kastumisvaaraa.

Sitten tapetoimaan. Leikkasin kapeat soirot paperitapettia peittämään railot, sen jälkeen alkoi varsinainen tapetointi. Sanomalehdillä suojattu ruokapöytä on oivallinen liisteröintialusta.

Sitten tapetoimaan. Leikkasin kapeat soirot paperitapettia peittämään oven ympärystän railot, sen jälkeen alkoi varsinainen tapetointi. Sanomalehdillä suojattu ruokapöytä on oivallinen liisteröintialusta.

Yksityiskohdat ovat tärkeitä – naulasin listat takaisin paikoilleen ruostuneilla nauloilla, jotta uutuudenkiiltävät naulat eivät pistä silmään...

Yksityiskohdat ovat tärkeitä – naulasin listat takaisin paikoilleen ruostuneilla nauloilla, jotta uutuudenkiiltävät naulat eivät pistä silmään…

Jälkeen-kuvan ottaminen meni iltaan...

Jälkeen-kuvan ottaminen meni yöhön, sillä väliin tuli muun muassa jalkapallo.

Kummasti paikat siistiytyvät yhdestä paperikerroksesta! Ja kyllähän sen tietää, mitä tästä seuraa.

Viereiset seinät näyttävät nuhjuisilta… niissä vain on enemmän hommaa, kun on seinäkaapistoja, jotka täytyy ensin poistaa. Sitten joku päivä.

 

Yhteishyvä.fi -sivustolla on näppärät tapetointiohjeet täällä: KLIK.

Aiheeseen liittyvät

6 kommenttia

 • Vastaa leenajaipanat 8.7.2016 klo 22:12

  Onpa söötti tapetti. Onko paperitapetti ?
  Joo muuten, uudet naulat pistäisi silmään tai siis erottuisi seinästä ikävästi. Ei kai ny naula voi silmään pistäääääääää….ääh!

  • Vastaa Saila Routio 8.7.2016 klo 22:16

   Auts 😀 Joo on jotain vanhaa paperitapettia. Tuota oli synnyinkodissani, isäni varmaan aikanaan ostanut, hän tykkäsi kukkatapeteista.

 • Vastaa Maria 8.7.2016 klo 23:15

  Voi miten kivan näköinen tuli, kuosi sopii tosiaan hyvin keittiösi tunnelmaan!

  • Vastaa Saila Routio 9.7.2016 klo 22:42

   Joo, mahtavaa, että sattui olemaan niin passelia tapettia. Isäni varasto on oikea aarreaitta, meillä on hyvin samanlainen tapettimaku. Kunhan äitini tulee käymään, hän saa kertoa, missä huoneessa tuota tapettia oli synnyinkodissani, olin nimittäin niin pieni kun sieltä muutettiin, että en voi millään muistaa.

 • Vastaa Katja 9.7.2016 klo 21:50

  Ja taas tuo tapetti! Voi ah ja voih.

  • Vastaa Saila Routio 9.7.2016 klo 22:44

   Joo ah tosiaan. Se on jotakin vanhaa paperitapettia, ja toiseen seinän reunaan jätin näkyville tapetin reunaraidan, jossa lukee ”Sandudd” ja on värien mallipallot rivissä, se on niin hauska.

  Jätä vastaus