Yhteishyvä
Putkiremppa

Putkiremppa alkaa viimein

10.11.2017

Putkiremppa alkaa ensi kuussa kaupunkiasunnossani. Kerrankin on roskalava alaoven edessä ja kun remonttipölyä tulee muutenkin, otan tilaisuudesta vaarin ja puran keittiön kaapit, joista en ole ikinä pitänyt. Laitan tilalle jotakin värikkäämpää ja persoonallisempaa… Haaveilen kuviollisen laminaatin asentamisesta seinään. Valmistajan mukaan siihen ei ole estettä, hyvällä liimalla pitäisi laminaatinkin pysyä seinässä. Huomasin kerran erään pizzapaikan seinissä laminaattia, joten ainakin siellä sitä on jo kokeiltu.

Suunnitelmani onkin tämä: pois lattiasta kattoon ulottuvat kiintokaapit, etenkin, kun keittiön tuuletushormi oli jätetty umpioon niiden taakse! Seinään tulee marokkolaista laatoitusta jäljittelevä laminaatti ja sen eteen ilmavia avohyllyjä ja jokunen kaappi. Tiskipöytä saa seistä vaikkapa pukkijaloilla, olen niin kyllästynyt umpinaiseen kaappirivistöön. Kaapit ovat niin vastenmieliset, että nurkka, josta kaapit on purettu, näyttää paremmalta jo nyt!

Roudasin jo vanhan ison rosterisen tiskipöydän asuntooni. Ruostumaton teräs on ihana materiaali: se vanhenee kauniisti – oikeastaan se ei vanhene lainkaan. Kadehdittavaa!

 

Suuri kysymys on, miten kaikki tavara tulee mahtumaan hyllyille ja vähentyneisiin kaappeihin. Käyn tavaramäärää läpi isolla luudalla. Rempasta on ensinnäkin se hyöty, että asuntoa tulee muutenkin kunnostettua. Moni kauan tekemistä odottanut homma tulee viimein tehtyä, koska pölyä tulee joka tapauksessa ja tavaroita täytyy siirtää… Voisin viimein saattaa päätökseen kuutisen vuotta sitten aloitetun parketin hiomisen ja vahaamisen.

Toinen mittava hyöty on karsiminen. Hamsterin on ilahduttavaa huomata, että tavarasta on yllättävän helppoa luopua!

Aiheeseen liittyvät

6 kommenttia

 • Vastaa Minna 11.11.2017 klo 8:31

  Jihuu, talvi on juuri oikea aika tehdä sisäremppoja! Nyt unelmat todeksi

  • Vastaa Saila Routio 11.11.2017 klo 13:08

   Niin on, mukavaa että tämä vihdoin alkaa!

 • Vastaa Hanna Hirn 11.11.2017 klo 10:00

  hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – paketoi flyygeli hyvin – toivottavasti ei löydy asbestia –

  hannah

  • Vastaa Saila Routio 11.11.2017 klo 13:08

   Juu, toivotaan!

 • Vastaa Ana 11.11.2017 klo 20:14

  Teksipä joku meillekin keittiörempan… Sun kaapit taitaa olla samalta vuosikymmeneltä kuin mun, btw.

  • Vastaa Saila Routio 11.11.2017 klo 21:30

   Eikun tilaamaan keittiöön jotakuta lekamiestä, siitä se lähtee 😉

  Jätä vastaus