Yhteishyvä
Varusteista ja välineistä

Ujeltava kahvipannu

26.5.2017

Käytän espressopannua, mutteripannua, joka on tosi kahvinharrastajien mielestä vääränlainen, koska veden lämpötila ei ole jotakin-mitä-pitäisi (tai jotain sinnepäin). Mielestäni sillä tulee erinomaista kahvia. Yksi vika siinä on. Pannun kyljessä olevasta venttiilistä purkautuu joskus hirmuinen höyry ja korviavihlova vihellys. Joskus olen renklannut venttiiliä, mutta koska ongelma ei ole sillä ratkennut, päätin ottaa asiasta selvää.

Pihinä ja ujellus

 

Tällaiset ohjeet tulivat vastaan verkossa, ja niillä sain pannuni taas toimimaan normaalisti:

Turvaventtiili saattaa olla tukossa. Paina sen sisäpuolella olevaa nystyrää muutaman kerran (jos pannussa sellainen on), jotta saat venttiilin taas toimimaan.

Vielä todennäköisempää on, että suodatin on tukossa. Irrota sen kappaleet eriste-rinkulaa myöten ja huuhtele jokainen osa lämpimällä vedellä, hankaa pesuharjalla tai sienellä osat puhtaiksi. Pidä huoli, että osiin ei jää kahvinporoja.

Osien irrottaminen ja kunnollinen puhdistus ratkaisee senkin ongelman, jos kahvia tulee yläosan pannuun vain tipoittain – sitä ei ole päässyt enempää läpi tukkeutuneista osista.

Lopuksi tarkistetaan, ettei kahvinporoja jää ylä- ja alaosan kierteisiin, sillä jos osia ei saa tiiviisti kiinni, pannu falskaa.

Kun vielä saisi senkin ongelman ratkaistua, että kissa istuu autossa croissant-pussin päälle…

 

Ja taas maistuu kahvi, ja kahvi maistuu näin!

 

Täältä löytyy Yhteishyvän juttu kahvinkeittimen valinnasta: KLIK. Lisäisin tuohon ainoastaan, että mutteripannun käyttö ei ole lainkaan vaivalloista tai aikaa vaativaa! Ja pannukahvi valmistuu sähkökatkoksenkin aikana puuhellalla tai Porinmatilla, siitä plussaa.

Aiheeseen liittyvät

Ei kommentteja

Jätä vastaus