Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Naked cake valkosuklaasta ja mustikasta

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Vanilja-valkosuklaavaahdolla ja muhkeilla pensasmustikoilla kuorrutetun nakukakun mehevässä pohjassakin maistuu ihana valkosuklaa.

Ainekset

Pohja

225 g
Margariinia
100 g
Valkosuklaata
1/2 dl
Vettä
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta

Lisäksi

1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja

Täyte

100 g
Valkosuklaata
25 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limen kuori
1/2 kpl
Limen mehu
375 g
(3 rasiaa) pensasmustikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota margariini huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka. Jos haluat korkeamman kakun, jaa taikina kahteen noin 18–20 cm:n vuokaan.

225 g
Margariinia
1 rkl
Margariinia
1 rkl
Vehnäjauhoja
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Raasta valkosuklaa pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita se suklaaseen.

100 g
Valkosuklaata
1/2 dl
Vettä
3

Yhdistä isossa kulhossa kananmunat, margariini, jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää suklaasula ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai jaa kahteen pienempään vuokaan. Kypsennä pienempiä kakkupohjia uunissa 25–30 minuuttia, isompaa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa 15–20 minuuttia. Irrota se sitten vuoasta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

4 kpl
Kananmunaa
225 g
Margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
2 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
4

Tee täyte noin tunti ennen kakun koristelua, niin se ehtii viilentyä. Raasta tai hienonna suklaa. Kuumenna ½ dl vaniljakastiketta mikrossa tai kattilassa. Sekoita suklaa kastikkeeseen niin, että se sulaa. Sekoita loppu kastike joukkoon ja laita jääkaappiin.

100 g
Valkosuklaata
25 dl
(1 prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5

Vaahdota kylmä vanilja-suklaaseos sähkövatkaimella. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä pienessä kulhossa ja lisää se vaniljavaahtoon. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu, lisää ne vaahtoon.

200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
Limen kuori
1/2 kpl
Limen mehu
6

Leikkaa pohja kahdeksi kerrokseksi (tai kokoa kakku kahdesta pienemmästä pohjasta). Levitä reilu puolet täytteestä kakkupohjalle ja 2 dl mustikoita täytteen päälle. Laita kansi paikoilleen ja lusikoi loppu valkosuklaavaahto kakun päälle. Koristele lopuilla mustikoilla.

375 g
(3 rasiaa) pensasmustikoita

Vinkki: Mehevä valkosuklainen kakkupohja sopii muidenkin täytekakkujen pohjaksi.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.10.2018
|
Muokattu: 2.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

713

2984

42,2 g

19,5 g

71,0 g

54,2 g

2,4 g

10,2 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli